Provincie Gelderland haalt bloembakken Haarlo weg

Vandaag is er een spoedoverleg geweest tussen gemeente Berkelland, Provincie Gelderland en Haarlo’s Belang. De Provincie wil per direct alle bloembakken verwijderen aan de Eibergseweg en Borculoseweg in Haarlo. De bloembakken staan op grond van de Provincie en voldoet niet aan de zogenoemde richtlijnen. De gemeente had voor het plaatsen van de bakken een vergunning moeten aanvragen. Dit is niet gedaan. De bakken worden daarom eind van de week nog verwijderd. 

We vinden het als Haarlo’s Belang erg spijtig om te horen. Het is een mooi initiatief van dorpsgenoten en daarnaast een mooi project voor de leerlingen van het Zone College. De bloembakken zijn bedoeld om Haarlo een stukje ‘Groener’ en mooier te maken en de snelheid op de weg aanzienlijk te verminderen. De leerlingen van het Zone College zijn de afgelopen twee weken druk geweest om alle bakken te vullen. Ook de initiatiefnemers hebben veel tijd gestoken in dit project. Het nieuws komt dan zeker ook rauw op ons dak. We willen alle vrijwilligers via deze weg nogmaals bedanken voor hun waardevolle inzet!

Wat nu?
Samen met provincie Gelderland, de gemeente en de initiatiefnemers wordt er gekeken naar een alternatieve bestemming voor de bakken. Zodat niet al het werk en geld verloren gaat. Hierover wordt in het nieuwe jaar een afspraak gepland. 

Vragen?
Voor vragen over het verwijderen van de bakken, kun je contact opnemen met Gemeente Berkelland. Zie de website https://www.gemeenteberkelland.nl/contact/ voor contactgegevens

Meer informatie over de bakken vind je op de website van Nieuws uit Berkelland.