Subsidieregeling breedband

Dorpsgenoten,

Uit de nieuwsbrief “Subsidieregeling breedband Buitengebied voor “dure” adressen” van de gemeente Berkelland:

Het college heeft een verbeterde subsidieregeling voor ‘dure adressen’ breedband in het buitengebied vastgesteld. Aanlegkosten boven 1.000 euro tot 10.000 euro komen in aanmerking voor subsidie. In de raadsvergadering van 8 november moet de gemeenteraad het budget van 300.000 euro voor deze regeling beschikbaar stellen. ‘Dure adressen’ kunnen al wel vanaf nu de subsidie aanvragen via de website www.gemeenteberkelland.nl > Subsidieregeling Breedband Buitengebied. Het besluit op de aanvraag volgt na 8 november 2016.

De staffelregeling

Adressen waarbij de aanlegkosten hoger zijn dan 1.000 euro komen voor subsidie in aanmerking. Afhankelijk van de hoogte van het factuurbedrag wordt maximaal 7.500 euro subsidie verstrekt. De subsidie wordt berekend met behulp van een staffel. Hoe hoger de kosten van aanleg, hoe hoger de subsidie. 

Kosten, subsidie en eigen bijdrage

In de bijlage ziet u een overzicht van de berekening van de subsidie volgens de vastgestelde staffel in de ‘Subsidieregeling Breedband Buitengebied Berkelland 2016-2020’.

In nauw overleg met fracties

In de raadsvergadering van 11 oktober heeft de raad het college gevraagd om een nieuw voorstel voor de Subsidieregeling Breedband Buitengebied Berkelland 2016-2020. De nieuwe subsidieregeling is in nauw overleg met de fracties gemaakt. Met de aanpassing wordt het voor meer mensen mogelijk gebruik te maken van de regeling.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Haarlo’s Belang.

PDFPRT

Reacties zijn gesloten.