Nieuw jasje voor het Haarlose boertje

Dorpsgenoten,

Het Haarlose boertje heeft een nieuw jasje. Gerrit Maatman wees ons op de slechte staat van het betonnen beeldje. Gerard Eppink heeft de restauratie uitgevoerd. Het beeldje kan weer tientallen jaren weer en wind doorstaan.

Haarlose boertje

Gerrit en Gerard met een tevreden boertje (foto Henk Leever)

Voor de kluntjespot staat het “Haarlose boertje”. Het betonnen beeldje is gemaakt door de beeldhouwer Renes en door hem op 18 oktober 1984 aan de Haarlose bevolking geschonken. In de loop van de jaren is het beton van het beeldje door weersinvloeden aangetast. Gerrit Maatman wees ons er op. Omdat het beeldje geen eigenaar heeft, heeft Haarlo´s Belang het initiatief genomen het beeldje te restaureren. Gerard Eppink heeft de restauratie uitgevoerd. Het beton is hersteld en het beeldje heeft een beschermende laag gekregen. Het beeldje is daardoor iets lichter geworden. Het boertje staat er nu weer tevreden en netjes bij. Volgens Gerard kan hij tientallen jaren weer en wind doorstaan.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Haarlo’s Belang.

 

PDFPRT

Eén reactie

  1. Corrie Veefkind

    Dankjewel!!! Corrie Veefkind- Renes

Reageren is niet mogelijk