Maak woonbehoefte zichtbaar in Haarlo!

Op dit moment is er geen doorstroming mogelijk in Haarlo terwijl die behoefte er wel is. Ook willen jongeren graag in Haarlo (blijven) wonen maar zijn er geen starterswoningen beschikbaar. Tijd voor actie dus! Het is belangrijk dat wij als Haarloërs en geïnteresseerden van ons laten horen, zodat woonbehoefte in Haarlo zichtbaar wordt.

Onlangs is er een Facebook bericht geplaatst door de werkgroep Leefbaarheid over mogelijke bouwplannen in Haarlo. Deze bouwplannen zijn schetsen/ideeën en nog niet definitief. Er is een stroomversnelling ontstaan door alle recente ontwikkelingen, wat wij als Haarlo’s Belang en de Leefbaarheid groep als positief zien. Voordat er gebouwd kan worden is het een vereiste dat de werkgroep Leefbaarheid aan de gemeente kan aantonen dat er ook daadwerkelijk woonbehoefte is in Haarlo. De gemeente wil via de werkgroep een onderzoek/plan zien waarin (anoniem) woonbehoefte wordt aangetoond. Hoeveel huizen in bepaalde categorieën hebben we nodig, hoeveel behoefte is er? Aan de hand van dit onderzoek kan er een bouwplan worden voorgelegd. Om te kunnen bouwen is het dus belangrijk dat de werkgroep Leefbaarheid zoveel mogelijk woonbehoefte kenbaar kan maken bij de gemeente. Daarom is het belangrijk dat geïnteresseerden z.s.m. van zich laten horen bij de werkgroep Leefbaarheid. Samen met de werkgroep kun je jouw woonwensen kenbaar maken en bespreken. Op deze manier worden er straks huizen gebouwd die ook aansluiten aan de woonbehoefte.

Dus, heb je interesse in een (andere) woning in Haarlo? Neem dan z.s.m. contact op met Hugo Boom van werkgroep Leefbaarheid en maak woonbehoefte zichtbaar! Dit kan via een PB op de Facebookpagina of een berichtje naar Anne Prinsen  a.prinsen@haarlosbelang.nl. Ook wanneer je mogelijk pas over 3 a 4 jaar wilt verhuizen. Zodat ook deze toekomst plannen in gang kunnen worden gezet.

 

Op dit moment loopt er een ook wat algemener (anonieme) woonwensenonderzoek vanuit de gemeente. Dit onderzoek staat los van het onderzoek dat de werkgroep Leefbaarheid gaat voorleggen aan de gemeente. Vul de enquête in en maak ook via deze weg jouw woonbehoefte nogmaals zichtbaar! Deze enquête loopt tot 6 september.

PDFPRT

Reacties zijn gesloten.