Ideeën voor 50-jarig bestaan van Haarlo’s Belang

Dorpsgenoten,

Net als veel andere verenigingen in Haarlo bestaat Haarlo’s Belang in 2016 al weer 50 jaar. Dat vinden we toch een bijzondere mijlpaal. De officiële oprichtingsdatum is 19 januari 1966. In artikel 3 van de statuten staat “De vereniging heeft ten doel de belangen van de bewoners van Haarlo in de meest algemene zin te behartigen”. Een nobel streven!

In dit jubileumjaar zouden wij dan ook graag iets extra’s willen doen voor alle inwoners van Haarlo. Juist dat ‘voor alle inwoners’ brengt wat uitdaging. De doelgroep kent immers een leeftijd van nul en ouder… Wij hebben daar onze gedachten eens over laten gaan en wij willen iedereen er graag zoveel mogelijk bij betrekken.

Wij zouden alle inwoners van Haarlo willen vragen om ideeën aan te dragen die de leefbaarheid van Haarlo in de meest algemene zin ten goede komen. Het beste idee willen wij daarbij belonen door bij te dragen aan de totstandkoming daarvan. Dat kan een financiële bijdrage zijn, een handen-uit-de-mouwen-actie of wellicht de gehele realisering van het idee.

Wij verwachten niet gauw een ‘one size fits all’ idee te krijgen en om de kans op ‘iets leuks voor iedereen’ wat te vergroten lijkt het ons het fraaist om het beste idee per leeftijdscategorie te kiezen. De verdeling per leeftijdscategorie is dan: tot 16 jaar, van 16 tot 60 jaar en van 60 jaar en ouder.

Kortom: wat zou je voor jouw leeftijdsgroep graag in Haarlo gerealiseerd willen zien? Het mag van alles zijn. Van bloembak tot internetcafé. Van skeelerbaan tot een onderhoudsklus. Van kook-club tot uitkijktoren. Ieder idee is welkom.

Uiteraard kan een ieder voor zich wel bedenken welke ideeën mogelijk haalbaar zijn en welke niet. Een verwarmd buitenbad zal er waarschijnlijk niet komen maar een leuke hangplek misschien wel. De financiële middelen zijn natuurlijk niet onbeperkt en worden zorgvuldig ingezet maar met goede wil kunnen we gezamenlijk vast wat leuks doen voor iedereen. Dat is het doel dat we hopen te bereiken.

Alle inzendingen worden door het bestuur van Haarlo’s Belang beoordeeld op geschiktheid. Een commissie zal als jury bepalen welk idee als beste idee voor de betreffende leeftijdscategorie wordt aangemerkt. Bij vergelijkbare geschiktheid of onmogelijke keuzes wordt er mogelijk een publieke jury geraadpleegd. Bij onvoldoende deelname zullen wij het gehele plan heroverwegen.

Dus schroom niet, stuur je idee onder vermelding van de leeftijdscategorie uiterlijk 1 mei 2016 naar de secretaris van Haarlo’s Belang. Per email via secretaris@haarlosbelang.nl of per post naar M. Hulzink, Het Kössink 21, 7273 ST in Haarlo. Er is geen limiet op het aantal ideeën per deelnemer of categorie. Inzenders van de beste ideeën zullen uiteraard worden beloond met de eer die hen toekomt.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Haarlo’s Belang.

(PDF beschikbaar via Documenten)

PDFPRT

Reacties zijn gesloten.