Hand-in-hand voor Glasvezel Berkelland

Dorpsgenoten,

Er zijn inmiddels diverse informatieavonden geweest, waarvan Haarlo’s Belang er onlangs één heeft georganiseerd. De opkomst was aan de krappe kant maar mogelijk zijn velen van u al overtuigd van het nut van glasvezel. Met name voor de uitzonderingsgevallen zijn wat openingen geschapen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd even contact opnemen met de “ambassadeurs” voor dit project.

Wij hebben nog wat tips binnengekregen die wij u niet willen onthouden:

1. KPN mail: veel mensen zien een groot bezwaar in het verliezen van hun KPN mailadres. Het eerst advies is natuurlijk: neem een onafhankelijk mailadres via gmail/hotmail etc. Wil men dat echt niet, dan schijnt KPN ook een ‘KPN email only’ service aan te bieden voor 2 euro in de maand. Misschien stelt dit mensen gerust om toch over te stappen naar glasvezel. Bevalt het na een jaar toch niet, dan stap je weer over naar KPN en heb je je mailadres behouden.

2. Investering in schotel?: Canal digital gaat de SD zenders verwijderen. Mensen die dus nog een oude ontvanger hebben (en geen HD ontvanger) kunnen dan wellicht niet meer de betreffende zenders bekijken. Hierbij gaat het om: NPO1, NPO2, NPO3, RTL4, RTL5, RTL7, SBS6 en Net5. Daarvoor zullen ze moeten investeren in een nieuwe HD ontvanger en wellicht ook LNB/Schotel. De kosten daarvoor liggen minimaal rond de € 200,– excl. installatiekosten. Dit kan een argument zijn om, wanneer ze nog geen investering in HD ontvanger en schotel hebben gedaan, nu dat geld voor glasvezel te gebruiken.

3. Duitse zenders behouden via schotel: Daarnaast kunnen sommige fans van Duitse zenders hun huidige schotel behouden. De zogeheten “Free to air” zenders blijven beschikbaar, zonder abonnement. Er blijven dan dus nog veel (voornamelijk buitenlandse) zenders beschikbaar. Hoewel elke TV verschillend is, kunnen de meesten wel 2 set-top-boxen aansluiten via HDMI of Scart. Anders zijn daar bij TV-/Hifi-zaken altijd oplossingen voor te verzinnen. (Met dank aan Geert Cornelissen van Decorsign voor de informatie!)

4. Dubbele bewoning: veel mensen die in het buitengebied dubbelwonen, lussen de glasvezel door. Dit betekent dus 1 aansluiting. Echter we hebben alle aanmeldingen hard nodig. Een optie voor deze mensen kan zijn toch 2 aansluitingen te nemen en 1 aansluiting na een jaar weer op te zeggen. Mensen krijgen hierdoor 2 aansluitingen in de meterkast afgemonteerd, wat ook handig kan zijn voor de toekomst met mogelijk verkoop/ verhuur etc. Als men dan voor deze ene aansluiting het goedkoopste abonnement neemt zit men op circa €400 aan kosten. Dit tegenover anders €239 eenmalige activeringskosten wanneer men later toch een extra aansluiting wil. En daarnaast helpt men mee aan het behalen van de 50%. Deze oplossing kost dus wel iets meer, maar je helpt daarmee wel mee dat de glasvezel er überhaupt komt!

In de bijlagen bevindt zich een folder die in het buitengebied ook huis-aan-huis wordt verspreid. In de folder wordt nogmaals de nadruk gelegd op het belang van glasvezel en dat uw eventuele aanmelding ook daadwerkelijk vóór 11 juli wordt gedaan.

Bijlagen:

Hand-in-hand Glasvezel voor Berkelland 1
Hand-in-hand Glasvezel voor Berkelland 2

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Haarlo’s Belang.

Ambassadeurs: Peter Visser & Pieter Zieverink.

PDFPRT

Reacties zijn gesloten.