Planning aanleg glasvezel in Berkelland

Dorpsgenoten,

Bij deze een bericht van CIF via ‘glasvezel buitenaf’ over de planning van de aanleg van glasvezel in Berkelland. Volgens de gemeente is er absoluut geen sprake van afstel maar blijkbaar hebben de voorbereidingen meer voeten in de aarde dat aanvankelijk gedacht.

CIF heeft in de zomer een succesvolle campagne afgerond om het buitengebied van Berkelland te voorzien van glasvezel. Destijds is aangekondigd dat direct na de zomer de schop in de grond zou gaan. Nu blijkt dat de voorbereidingen meer tijd in beslag nemen, dan aanvankelijk gedacht.

Voorbereidingen in volle gang
Een belangrijke reden hiervoor is dat niet alleen in Berkelland, maar ook in andere gemeenten de glasvezelcampagnes succesvol zijn afgerond. Dit heeft meer werk met zich mee gebracht dan CIF heeft voorzien. Deze werkzaamheden worden opgepakt, maar hebben invloed op de aanlegplanning.

Achter de schermen is de aannemer volop bezig met de voorbereidingen van de aanleg. In de tussenliggende periode worden ook de bedrijven op de bedrijventerreinen benaderd met een glasvezelaanbod. Afgelopen week is het superscherpe aanbod op de deurmat gevallen. Het gaat in Berkelland om ruim 200 bedrijven. Als ook 50% deelname gehaald wordt, dan worden ook de bedrijven voorzien van glasvezel. De deadline staat op 5 december.

Ook het traject rond de maatwerkadressen vraagt in Berkelland meer tijd dan van te voren was voorzien.

Planning
CIF start voor 15 december 2016 met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Uiteraard kijkt CIF samen met de aannemer naar mogelijkheden om zo snel mogelijk glasvezel aan te leggen. CIF streeft er naar de eerste bewoners in maart 2017 aan te sluiten. 

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Haarlo’s Belang.

PDFPRT

Reacties zijn gesloten.