Rechtbank doet uitspraak over zendmast Haarlo

De rechtbank heeft uitspraak gedaan over de zendmast van KPN aan de Dennenweg in Haarlo. De rechtbank heeft het besluit over de plaatsing van de KPN mast aan de Dennenweg in Haarlo vernietigd. Gemeente Berkelland heeft volgens de rechtbank te weinig onderzoek gedaan naar eventuele schade die de zendmast kan aanrichten aan omliggende gebieden. 

Ook is er bezwaar gemaakt wegens de gezondheidsschade die de zendmast met zich meebrengt voor omwonenden. De gemeente verwijst voor de mogelijke gezondheidsrisico’s van de zendmast naar onderzoeksrapporten uit 2009. Volgens de rechtbank zijn deze rapporten verouderd.
De gemeente zal de gezondheidsrisico’s van de zendmast opnieuw moeten beoordelen en aantonen dat de zendmast geen schade toebrengt aan het omliggende gebied.

Er is ook beroep gedaan op de alternatieve locatie van de zendmast, maar dit plan is ook afgewezen. Het is namelijk niet gebleken dat met deze alternatieve locatie een gelijkwaardig resultaat kan worden bereikt met minder bezwaren. 

Het is dus onduidelijk of er in de toekomst een zendmast komt in Haarlo. In ieder geval zijn de eerste plannen afgewezen door de rechtbank.

 

Meer informatie hierover vind je op de website van Tubantia:

https://www.tubantia.nl/achterhoek/rechtbank-tikt-berkelland-op-de-vingers-besluit-over-kpn-mast-in-haarlo-vernietigd~a4195f4d/

 

PDFPRT

Reacties zijn gesloten.