Mobiel Gedeeld = sociaal auto rijden

Dorpsgenoten,

De DKK (Dorpshuizen en Kleine Kernen) heeft een mooie pilot gestart; namelijk “Mobiel Gedeeld”. Dit kan heel veel betekenen voor een plattelandsdorp.

‘Sociaal auto delen’ is een systeem waarbij een aantal auto’s geplaatst wordt in kleine kernen in de Achterhoek die door ingeschreven gebruikers kunnen worden gedeeld. De voordelen van het sociaal autodelen: het is goedkoop, sociaal en flexibel! De pilot wordt gesubsidieerd door de Provincie Gelderland en is voorlopig voor 2 jaar. Een gebruiker kan iemand zijn mét een rijbewijs maar ook juist iemand zónder rijbewijs.

Haarlo’s Belang is positief over deze pilot. Het kan voor iedereen handig zijn. Bijvoorbeeld als je geen auto hebt of als je nog wel een tweede auto hebt maar het eigenlijk te duur en niet rendabel is. Je kunt er gebruik van maken om kinderen naar school of naar een sportevenement te brengen. Ook voor een uitje of een ziekenhuisbezoek kan het een uitkomst zijn. Groepen kunnen er ook gebruik van maken om gezamenlijk naar een evenement te rijden. De kosten worden gedeeld door alle pashouders. Een pas krijg je bij de gratis inschrijving!

Er zijn geen verzekeringskosten, geen inschrijvingskosten en geen reserveringskosten. Een tankpas is aanwezig in de auto en Mobiel Gedeeld zorgt voor de schoonmaak en onderhoudskosten. Via een animatiefilmpje (YouTube) wordt exact uitgelegd hoe het werkt.

Een voorbeeld van hoeveel de kosten zouden kunnen bedragen: (all-in)

Naar Borculo: 2 uur en 2 personen: € 2,10 per persoon
Naar Enschede: 4 uur en 3 personen: € 5,50 per persoon

U wordt hierbij van harte uitgenodigd op woensdag 10 februari a.s. om 15.00 uur in Kulturhus ’t Stieltjen. Iedereen is welkom! U kunt zich inschrijven als u uw eventuele rijbewijs/ID/paspoort en uw IBAN meeneemt.

De presentatie wordt gehouden door Frits Rasing en William van Gool Zij laten zien hoe het systeem werkt en wordt ingesteld. Uiteraard is er ruimte voor vragen.

Heeft u interesse of vragen dan kunt u terecht bij Annie Ligtenbarg via mobielgedeeld@haarlosbelang.nl.

Zie ook onze Poster sociaal auto delen 02-02-2016.

Met vriendelijke groeten,
Annie Ligtenbarg namens,
Bestuur Haarlo’s Belang.

PDFPRT

Reacties zijn gesloten.